Artister 2023
David Coucheron
Fiolin
Kunstnerisk leder David Coucheron er konsertmester i Atlanta Symphony Orchestra, en stilling han vant i konkurranse med over 200 fiolinister. Han ble dermed USAs yngste konsertmester.
David Coucheron er født i Oslo, og begynte å spille fiolin tre år gammel. Han avla Bachelor of Music eksamen ved The Curtis Institute of Music i Philadelphia; Master of Music ved The Juilliard School of Music in New York og en Master of Performance fra Guildhall School of Music i London. Han har studert med professorer som Igor Ozim, Aaron Rosand, Lewis Kaplan og David Takeno.
David har vært solist med ledende orkestre i inn- og utland, men er også en ivrig kammermusiker og har hatt stor suksess med blant annet pianisten og søsteren Julie. Sammen har de også vunnet flere priser og konserterer i Norge, Europa, Asia og USA.
David var med som solist med Atlanta Symphony Orchestra i Cd-en som fikk en Grammy i 2015.
Stradivarius fra 1725 - utlånt av Anders Sveaas Almennyttige Fond.

Julie Coucheron
Piano
Julie Coucheron har etablert seg som en av Norges ledende unge pianister med en internasjonal karriere. Hun har vunnet priser i Norge,USA, Tyskland og England og har turnert og spilt i noen av verdens mest prestisjetunge saler som Carnegie Hall, Wigmore Hall og the Kennedy Center.
Julie er født i Oslo og startet å spille piano da hun var fire år gammel. Hun fikk både sin Bachelor of Music og Master of Music diplom på the Royal Academy of Music i London.
Julie Coucheron har opptrådt på festivaler som Oslo Kammermusikkfestival, La Jolla Music Fest og Amelia Island kammermusikk festival og er programdirektør for Kon- Tiki kammermusikkfestival.
Julie har gitt ut to CD’er sammen med sin bror David på fiolin som har solgt over 10.000 kopier tilsammen.
Julie Coucheron er medlem av the Georgian Chamber Players og er også assistant professor på Kennesaw State University i Atlanta, USA.

Bjørg Pas
Fiolin
Bjørg er en 18 år gammel fiolinist, som er elev på Barratt Due musikkinstitutt. Hun har opptrådt som solist foran kjente orkestre som Oslo Filharmonien og Kringkastingsorkesteret, og var i 2022 finalist i den norske TV-konkurransen «Virtuos». Hun er for øyeblikket låntager av en G.B. Guadagnini, Torino 1773 fiolin som hun stolt leier av Anders Sveeas’ Almennyttige fond.
Bjørg startet livet i Trysil og på Elverum, hvor hun vokste opp med musikalske foreldre og søsken. Hun fikk for første gang prøve fiolin som 4 åring, og har stått ved valget om å bli fiolinist siden. Da Bjørg var 5 år gammel, tok hun for første gang veien til Oslo for å begynne som elev hos Ting zu Chen ved Barratt Due musikkinstitutt.
Som 8 åring ble hun tatt opp i Barratt Due’s talentutviklingsprogram Unge Talenter, noe som regnes som en viktig start i hennes videre musikalske karriere. I 2017 var Bjørg med i sin første festival, som solist med Ragnhild Hemsing under Hemsing Festivalen. Dette var en start på hennes drøm om å fortsette livet som utøvende musiker, en drøm som hun har holdt fast på siden. Senere det året fikk hun gjenoppleve livet som solist, men denne gangen som finalist i den internasjonale konkurransen Young Musicians i Estland. Her vant hun 1. pris, samt to priser for best fremførelse av et nyskrevet verk.
Bjørg har vært med på flere mesterkurs og utlandsreiser utover årene, og har hatt undervisning av kjente lærere som Cyrus Beroukhim, Gregory Fulkerson og Dora Schwarzberg, som alle har hjulpet henne videre i hennes drøm som utøvende musiker. I 2020 var Bjørg for første gang solist med Oslo Filharmonien, i en konsertserie kalt Klangen for Klima. Dette var en opplevelse hun fikk gjenoppleve i 2022, og til sammen fikk hun spilt 15 konserter som solist.

Lars Anders Tomter
Bratsjist
Lars Anders Tomter (f. 1959) har blitt omtalt som «The Giant of the Nordic Viola» av tidsskriftet The Strad og er en av nåtidens mest bemerkelsesverdige bratsjister. Han studerte fiolin og bratsj med Leif Jørgensen ved Oslo Musikkonservatorium, senere Norges musikkhøgskole, og debuterte i Universitetets aula som syttenåring. Senere fortsatte han sine studier hos Max Rostal og Sándor Vegh.
I 1984 ble Tomter tildelt en spesialpris fra International Viola Competition i Budapest for sin tolkning av Bartóks bratsjkonsert og i 1986 vant han Maurice Vieux International Competiton i Lille. Siden da har han hatt en internasjonal solistkarriere hvor han har spilt med blant annet Royal Philharmonic, BBC Symphony, Academy of St. Martin in the Fields, Oslo filharmoniske orkester og Bergen filharmoniske orkester. Han har samarbeidet med dirigenter som Vladimir Ashkenazy, Danielle Gatti, Arvid Jansons, Okku Kamu, Krzysztof Penderecki og Hans Vonk.
Lars Anders Tomter har tidligere vært kunstnerisk leder for Risør kammermusikkfest, først i samarbeid med Leif Ove Andsnes, deretter med Henning Kraggerud, og er kunstnerisk leder for Fjord Classics i Sandefjord. I 1994 ble han professor i bratsj ved Norges musikkhøgskole.

Sølje Bergman
Skuespiller
Skuespiller Sølje Bergman er født og oppvokst i Norge. Hun studerte på det anerkjente William Esber Studio i New York der hun var med på flere off-Broadway forestillinger blandt annet “Tre søstre” av A. Chekov. Sølje har også vært med i den populære tv serien “Sopranos”.
Hun har jobbet med teater, film og Tv både i utlandet og i Norge.
I Norge er hun mest kjent for sine roller i tv-serier og filmer som blandt annet “Din til døden”, “Julestorm”, “Lillyhammer”, “Julestjerna” og “Hotel Cæsar”.
Sølje er også mental trener, holder foredrag, kurs og tilbyr privat timer.
Nylige oppdrag inkluderer foredrag på Tara-weekenden og Kvinnehelsekonferansen.

Ingeborg Christophersen
Blokkfløyter, cembalo og orgel
Ingeborg Christophersen spiller både blokkfløyter, cembalo og orgel og er en etterspurt solist, kammermusiker og continuospiller. Hun spiller med ensembler som Barokkanerne, Det norske kammerorkester og Solistkoret.
Ingeborg har vært solist med orkestre som Operaorkesteret, KORK og Ukrainas nasjonale symfoniorkester og medvirket i en rekke radio- og TV-produksjoner. Ingeborg er solist på Barokkanernes to kritikerroste plateutgivelser Recordare Venezia og Totally Telemann. Hun har mottatt en rekke priser og utmerkelser, blant annet Norsk Tonekunstnersamfunds ærespris Årets Musiker.

Julie Yuqing Ye
solist
Julie Yuqing Ye har som solist og kammermusiker holdt konserter i blant annet Den Norske Opera og Ballet, Oslo Konserthus, Edvard Grieg Museum på Troldhaugen og Wigmore Hall og Milton Court Concert Hall i London.
Hun ferdigstilte Diplomstudiet på Norges Musikkhøgskole i 2018, etter å ha tatt master- og bachelorutdanning ved Guildhall School of Music and Drama i London.
Noen av festivalene Julie har vært med på er Oslo kammermusikkfestival, Oxford Philomusica Piano Festival, Beijing International Music Festival and Academy, International Summer Academy Mozarteum, Hardanger Musikkfest, Trondheim Kammermusikkfestival.
Blant orkestrene hun har vært solist med er Oslo Symfoniorkester, Bærum Symfoniorkester og Asker Symfoniorkester. Under NRK's Grieg: Minutt for minutt i 2018 deltok hun med Griegs op. 17 nr. 1-5, og var også å se i NRKs Meisterklasse i 2012 med Leif Ove Andsnes.

Victoria Lewis
Fiolin
Victoria Lewis er en 22 år gammel fiolinist fra Asker. Hun fullfører sin bachelor ved Barratt Dues musikkinstitutt hos Stephan Barratt-Due våren 2023. Hun begynner masterstudier hos professor David Takeno i London høsten 2023, støttet av Ingar Doblougs stipend. Victoria er en aktiv frilanser og kammermusiker ved siden av studiene, og er ofte å se i de norske symfoniorkestrene.
Hun spiller jevnlig med Det Norske Kammerorkester og Ensemble Allegria. Hun er også en del av det prestisjetunge Gustav Mahler Jugendorchester. Våren 2023 var hun invitert som konsertmester-vikar i Trondheim symfoniorkester. Victoria har også vært artist ved en rekke festivaler inn- og utland, og er fast medlem av Fjord Classic Festival Strings og Risør Festival Strings.

Glenn Gordon
Kontrabass
Americansk-Norsk kontrabassisten Glenn Lewis Gordon var født på Long Island , New York, USA i 1969. Han begynte å spille da han var 9 år. «opprinnelig ville jeg spille tuba eller fiolin men da jeg prøvde kontrabass var det avgjort, jeg var helt hekta» Glenn begynte å studere på alvor med Karen Hansen Gellert og så videre med Homer Mensch av New York Philharmonic på ungdomsavdelingen på The Juilliard School i Manhattan. Etter New York begynte Glenn å studere med Roger Scott på den prestisjefylte Curtis Institute of Music i Philadelphia. Mens han studerte begynte Glenn å vikariere allerede i Philadelphia orkesteret. Glenn flyttet til Europa i 1993 som alternerende solobass av Orquesta Sinfonica de Galicia i La Coruña, Spania.1994 flyttet han til Stavanger og jobbet som nestleder kontrabass i Stavanger Symfoniorkester. Glenn begynte sitt Oslo liv i 1995 i Oslo-Fiharmonien der han han nå spiller som nestleder kontrabass, en stilling han har hatt siden 2010. I Oslo Filharmonien har han hatt glede av å kunne musisere med noen av nåtidens viktigste musikere.
Glenn har vært gjeste artist med flere kammermusikk festivaler og ensembler bl.a. Horten Kammermusikk festival, Duo Oktava, Oslo Kammerakadamie, Det Norske Kammerorkester, Oslo Sinfonetta og ikke minst med David og Julie Coucheron her på Kon-Tiki festival der han først spilte i 2019.
Glenn er heldig å kunne spille på to fine kontrabasser, en fra den Franske Patrick Charton bygget spesielt for Glenn og en kontrabass bygget av John Devereux i 1850 i London.

Andreas Brantelid
Cello
Andreas ble født i 1987 i København. Han begynte tidlig å spille cello sammen med sin far. Da Andreas var 14 år gammel, spilte han sin debutkonsert, Elgars cellokonsert, med Det Kongelige Kapel i København.
Siden har han opptrådt som solist med alle større skandinaviske og andre utenlandske orkestre, som Londons Filharmoni, BBC Symfoniorkester, Wienersymfonikerne og New York (Carnegie Hall).
Andreas har studert med Mats Rondin, Torleif Thedéen og Frans Helmerson. Andreas var første skandinaviske musiker som kom på førsteplass i Eurovision Young Musicians Competition (2006) and Paulo International Cello Competition (2008).
I 2015 mottok han Carl Nilsen’s pris på DK 600.000. Fra omtalen av ham het det bl.a. skrevet: ”Sin unge alder til trods har cellisten Andreas Brantelid erobret en position som et af Danmarks internationalt anerkendte solistnavne på den klassiske musikscene. Med en bemærkelsesværdig instrumental beherskelse og en usædvanlig skøn cellotone er hans fremførelse af værkerne i det klassiske cellorepertoire præget af elegance og virtuos overlegenhed".
Andreas har spilt kammermusikk på en rekke festivaler i Skandinavia. I tillegg har han spilt cellokonserter av Tsjaikovskij, Schumann, og Elgar i bl.a Hamburg, København, Chemnitz, Norrköping og Örebro. Herunder var et stort høydepunkt å spille Dvoraks cellokoncert ved tre konserter i Wiens Musikverein i November. Andreas har også vært programleder ved Danmarks Radio sin P2 kanal, hvor han fortalte om Schubert, hans liv og musikk i seks episoder.
Andreas er ofte på turne i hele verden og har tidligere hatt turneer til Nord-Amerika som solist med Detroit Symphony Orchestra, til Canada med Edmonton Symphony Orchestra og til Kina sammen med London Philharmonic Orchestra.
Andreas spiller på en A. Stradivarius, 1707 cello, "Boni-Hegar" utlånt fra Anders Sveaas’ Almennnyttige Fond.




