Kammermusikk­festivalen

Hjertelig velkommen til den tolvte utgaven av Kon-Tiki Kammermusikkfestival i 2023!

Etter coronarestriksjoner er vi nå glade for igjen å kunne presentere Kon-Tiki Kammermusikkfestival i ny utgave. Denne gangen i nye lokaler – Villa Grande på Bygdøy eller HL-Senteret, som stedet er bedre kjent som.

I fjor huset Kon-Tiki Museet hele festivalen. I år har vi innledet et nytt og annerledes samarbeid med Kon-Tiki Museet: Vi inviterer barn og voksne til en gratis barnekonsert i museets spesielle utstillingsrom. Konserten skal være en inngang til den klassiske musikken for barn helt ned i fireårsalderen. Vi skal spille og fortelle spennende musikalske historier med skuespiller Sølje Bergman som eventyrforteller, Julie Coucheron på piano og David Coucheron på fiolin.

«Den skal tidlig krøkes som god krok skal bli» heter et gammelt ordtak. En egen barne- og familie konsert i Kon-Tiki Museets auditorium vil kunne åpne ørene til barn og unge for den «store» musikkens klangverden. En slik familiekonsert skal bli et fast innslag i festivalens konsept, og vi vil gjerne utforme kommende konserter i samsvar med tilbakemeldinger fra vårt publikum.

I årets festival har vi gleden av å presentere fire nye solister.

Bratsjist Lars Anders Tomter trenger ingen nærmere presentasjon for et norsk publikum enn denne: I en årrekke har han -- foruten å være professor ved Norges musikkhøyskole – vært både en nytenker og en selvskreven nestor i det norske musikkmiljøet, og da særlig innen kammermusikk. Vi behøver vel bare nevne Risørfestivalen som han er kunsterisk leder for.

Cellisten Andreas Brantelid er den andre nykommeren. Han har for lengst et navn i sitt hjemland Danmark, i hele Skandinavia og i den store, internasjonale musikkverden. Han spiller på en Stradivarius som heter «Boni Hegar», utlånt fra ASAF (Anders Sveaas Almennyttig Fond). Vi tør anta, at celloen gleder seg til å kunne spille sammen med to andre instrumenter fra ASAF. Den ene av disse er Stradivarius fiolinen «Leonardo da Vinci» som spilles av David Coucheron.

Fiolinisten Bjørg Pas, et fantastisk norskt, ungt talent som seneste var finalist i den prestisjetunge, velkjente konkurransen «Virtuos», spiller det tredje av ASAFs utlånte, verdifulle instrumenter, en G.B Guadagnini Torino fiolin under årets festival.

Bassisten Glenn Gordon, som til daglig tilhører Oslo Filharmonien og som imponerte med sin virtuositet og sin musikkglede da han var med oss i 2019, er aller hjerteligst velkommen tilbake til Kon-Tiki Kammermusikkfestival.

Vi gleder oss heftig til et spennende, krevende og inspirerende samspill og nok en musikalsk reise med våre kolleger og vårt høyst verdsatte publikum.

 

Mvh,

Julie Coucheron og David Coucheron

Kunstneriske ledere

 

Logo: Kon-Tiki Museum
steinwa-logo med harpe
Logo: Asaf
Logo sparebankstiftelsen DNB
Illustrasjon: fingeravtrykk Tekst: Norsk Sjøfartsmuseum logo