Artister 2024
David Coucheron
Fiolin
Kunstnerisk leder David Coucheron er konsertmester i Atlanta Symphony Orchestra, en stilling han vant i konkurranse med over 200 fiolinister. Han ble dermed USAs yngste konsertmester.
David Coucheron er født i Oslo, og begynte å spille fiolin tre år gammel. Han avla Bachelor of Music eksamen ved The Curtis Institute of Music i Philadelphia; Master of Music ved The Juilliard School of Music in New York og en Master of Performance fra Guildhall School of Music i London. Han har studert med professorer som Igor Ozim, Aaron Rosand, Lewis Kaplan og David Takeno.
David har vært solist med ledende orkestre i inn- og utland, men er også en ivrig kammermusiker og har hatt stor suksess med blant annet pianisten og søsteren Julie. Sammen har de også vunnet flere priser og konserterer i Norge, Europa, Asia og USA.
David var med som solist med Atlanta Symphony Orchestra i Cd-en som fikk en Grammy i 2015.
Stradivarius fra 1725 - utlånt av Anders Sveaas Almennyttige Fond.
Julie Coucheron
Piano
Julie Coucheron har etablert seg som en av Norges ledende unge pianister med en internasjonal karriere. Hun har vunnet priser i Norge,USA, Tyskland og England og har turnert og spilt i noen av verdens mest prestisjetunge saler som Carnegie Hall, Wigmore Hall og the Kennedy Center.
Julie er født i Oslo og startet å spille piano da hun var fire år gammel. Hun fikk både sin Bachelor of Music og Master of Music diplom på the Royal Academy of Music i London.
Julie Coucheron har opptrådt på festivaler som Oslo Kammermusikkfestival, La Jolla Music Fest og Amelia Island kammermusikk festival og er programdirektør for Kon- Tiki kammermusikkfestival.
Julie har gitt ut to CD’er sammen med sin bror David på fiolin som har solgt over 10.000 kopier tilsammen.
Julie Coucheron er medlem av the Georgian Chamber Players og er også assistant professor på Kennesaw State University i Atlanta, USA.
Sandra Lied Haga
Cello
Sandra Lied Haga står på terskelen til en stor solistkarriere og har allerede vunnet 4 internasjonale 1. priser, 8 nasjonale 1. priser og mange andre høythengende priser – blant annet prestisjetunge Equinors klassiske musikkpris 2019. Hennes rike, vakre klang og enestående talent har fanget oppmerksomhet over store deler av verden.
Sandra hadde sin debut i Wigmore Hall som 12-åring, og har siden opptrådt i store konsertsaler over hele verden, i viktige musikksentre som New York, Berlin, Praha, London, Zürich, Budapest, Warszawa og Tallinn. Som solist og kammermusiker har hun blant annet spilt i legendariske Moskva Konservatoriets Store Sal, St. Petersburg Philharmonia, Salzburg Festspielhaus og Reykjaviks Harpa.
Sandra har vært solist med mange europeiske orkestre, under dirigenter som James Gaffigan, Rodolfo Saglimbeni, Ari Rasilainen, Thomas Søndergård, David Geringas, Bjarte Engeset, Peter Szilvay og Terje Mikkelsen.
Med Terje Mikkelsen og State Academic Symphony Orchestra of Russia 'Evgeny Svetlanov' spilte hun i 2019 inn sitt debut-album med Dvorak cellokonsert og Tchaikovsky Rococo Variasjonene (original-versjonen) i legendariske Moskva Konservatoriets Store Sal. Albumet, lansert av Simax Classics/Naxos i mai 2020, har mottatt overveldende internasjonale anmeldelser fra noen av de ledende publikasjonene innenfor klassisk musikk, og ble nylig nominert til prestisjefylte Spellemannprisen.
Som dedikert kammermusiker har Sandra samarbeidet med en rekke store artister som Janine Jansen, Anne-Sophie Mutter, stipendiatene i Anne-Sophie Mutter Stiftelse, Leif Ove Andsnes, Yo-Yo Ma, Truls Mørk, Paul Lewis, Kathryn Stott, Piers Lane, Gordon Back, og Håvard Gimse.
Sandra er født i Oslo i 1994 og begynte å spille cello 3 år gammel. Hun er den yngste som noensinne er tatt opp ved Barratt Due Musikkinstitutts talentskole. Hennes lærere inkluderer Oleg Kogan ved London Razumovsky Academy, Frans Helmerson ved Barenboim-Said Academy i Berlin, Truls Mørk, Lars Anders Tomter og Torleif Thedeen ved Norges Musikkhøyskole og Paul Watkins ved Yale University.
Sandras mange internasjonale priser inkluderer 1. Priser i Tallinn Young Musician, Heran International Cello Competition, Padova International Music Competition og International Chance Competition i Moskva. Hun har også mottatt Grand Prix Laureates, Bärenreiter Prize, European Union Prize og EMCY Art for Music Prize. Nasjonale priser inkluderer prestisjefylte Equinor klassiske musikkpris i 2019, De Unges Lindemanpris, samt 8 førstepriser i nasjonale konkurranser.
Sandra spiller på en Joannes Florenus Guidantus cello fra Bologna 1730, utlånt av Dextra Musica.
Håvard Gimse
Piano
Håvard Gimse er en av Nordens mest populære og betydningsfulle konsert- og plateartister. Hans svært personlige lyd av instrumentet, hans sympatiske tilnærming og intelligente, undersøkende programmering har ført til en rekke priser og utallige strålende anmeldelser. Han har mottatt utmerkelsen Diapason d’Or og Gramophone’s Editor’s Choice, blant annet for sin nylige innspilling sammen med cellisten Truls Mörk. Gimses spill er å høre på plateselskaper som Naim Audio, Sony Classical, Chandos, Simax, Naxos, Lawo, Fabra og Alpha-Classics.
Håvard har spilt på mange av verdens mest prestisjefylte scener, inkludert Wigmore Hall i London, Carnegie Hall i New York, Palais des Beaux Arts i Brüssels, Concertgebouw i Amsterdam, Recital Hall i St. Petersburg, Suk Hall i Praha og Konzerthaus i Berlin.
Gimses seier og 1. premie ved Jugend Musiziert-konkurransen i Frankfurt i 1987 var den siste konkurransen han gjennomførte, men den første i en rekke store utmerkelser som kom. Han vant Steinwayprisen i 1995, Griegprisen i 1996, Sibeliusprisen i 2004, Norsk kritikerpris for sine fremføringer av Beethovens cellosonater med Truls Mörk på Festspillene i Bergen 2011, og for bare noen måneder siden «Lindemanprisen» som regnes for å være den viktigste musikalprisen i Norge.
I Norden har Håvard opptrådt som konsertsolist med nesten alle de store skandinaviske orkestrene. Lenger unna har han opptrådt med Baltimore, Atlanta og City of Birmingham Symphony Orchestras, med Royal Philharmonic i London og Royal Liverpool Philharmonic Orchestras, pluss nå nylig med Hallè Orchestra, Tokyo Philharmonic, Prague Symphony, Frankfurt Radio og Belgian Nasjonale filharmoniske orkestre.
I tillegg til å opptre som solist, har Håvard hele livet spilt mye kammermusikk. Han har blitt hørt på en rekke kammermusikkfestivaler over hele verden, og har opptrådt sammen med mange av dagens viktigste musikere. Han har ledet kammermusikkfestivaler både i Elverum og Fredrikstad (Mozartfestivalen) og hans nesten 30 år lange bidrag til Oslo Kammermusikkfestival har ført til utallige minneverdige konserter med verdenskjente artister.
Håvard Gimse har siden slutten av nittitallet vært deltidsprofessor i piano og kammermusikk ved Norges musikkhøgskole i Oslo.
Christopher Tun Andersen
Fiolin
Christopher begynte å spille fiolin som fireåring. Han har studert hos professor Isaac Schuldman, først ved Barratt-Dues Musikkinstitutt og senere fra 2010 ved Norges Musikkhøyskole.
Da Christopher var 15 år gammel debuterte han med St. Petersburgs Statlige Symfoniorkester under ledelse av dir. Alexander Kantorov. Siden den gang har han spilt med dette orkestret i St. Petersburgs legendariske konsertsaler og framført fiolinkonserter av Mendelssohn, Tchaikovsky og Brahms.
Christopher har gjort sine master- og profesjonelle studier hos Pinchas Zukerman og Patinca Kopec (Pinchas Zukerman Performance Program) ved Manhattan School of Music, en av verdens fremste musikkutdanningsinstitusjoner.
I 2019 fortsatte Christopher med sine studier på Artist Diplom ved Royal Academy of Music i København (DKDM) hos Peter Herresthal, kombinert med privatundervisning hos Boris Kuschnir i Wien.
Christopher er prisvinnende deltaker i flere internasjonale fiolinkonkurranser, bl.a. XV International Tchaikovsky Competition i Mokva (2015). Han har vunnet 2. pris i den Internasjonale Fiolinkonkurransen i Wörthersee Østerrike (2007), 1. pris i den største nasjonale fiolinkonkurranse i Tyskland «Jugend Musiziert» (2007) og Heifetz prisen i IV International Jascha Heifetz Violin Competition (2013). I 2019 ble han også tatt ut til Tchaikovsky Internasjonale konkurranse i Moskva. I året 2020 fikk han 1.pris i Serguei Azizian fiolinkonkurranse i København.
Christopher har også vært solist med flere kjente internasjonale orkestre slik som Berliner Symfoniker i Berlin filharmonien, Glinka Capella i St.Petersburg, Bergens Filharmoniske Orkester, Moskva Kammerorkester, Minsk Statlige Kammerorkester, Trondheim Symfoniorkester og Kringkastingsorkesteret. I året 2018 var Christopher solist i den russiske urfremføringen av Halvorsen fiolinkonsert med Glinka Capella orkester under ledelse av Jørn Fossheim i Glinka Capella salen i St.Petersburg.
Han har blitt invitert til å spille på festivaler som Holland International Music Sessions, Verbier Festival Academy, Kronberg Academy, Festspillene i Bergen og Glafsfjorden Musikkfestival. Christopher har deltatt flere ganger på Oslo Kammermusikkfestival, bl.a. med Arve Tellefsen på Oscarshall i 2015 og året etter hvor han spilte kammermusikk med Pinchas Zukerman i Aulaen.
Ida Bryhn
Bratsjist
Ida Bryhn er førstebratsjist i Norsk Kammerorkester. Hun er også professor ved den anerkjente Barratt Due Music Institutt i Oslo og Royal College of Music i London. Hun er fast gjestemusiker i forskjellige kammer- og symfoniorkestre som Australian Chamber Orchestra, Philharmonia Orchestra i London, Amsterdam Sinfonietta, Stockholm Philharmonic og Oslo Philharmonic Orchestra for å nevne noen.
Hun har også opptrådt som solist med orkestre som Oslo Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkesteret, Kammerorkesteret Kreml, Diamant Ensemble Copenhagen. Ida er også en ivrig kammermusiker. Hun er kunstnerisk leder for Gloppen Musikkfestival på vestkysten av Norge og inviteres jevnlig til sommerfestivaler i Europa og USA.
Ida Bryhn grunnla, og leder nå De Norske Kammerorkesters utviklingsprogram for unge talentfulle musikere. Hun er også fast gjestelærer ved akademier i Nord-Europa og studentene hennes har vunnet priser i ulike konkurranser i Norge og Europa.
Som Fulbright-stipendiat studerte hun med Kim Kashkashian ved New England Conservatory hvor hun ble uteksaminert med utmerkelse i ytelse. Hun har mottatt flere priser og utmerkelser fra den norske stat og private stiftelser i Norge.
Ida Bryhn spiller en bratsj laget av G. og F. Grancino i 1665, sjenerøst utlånt til henne av Dextra Musica i Norge.