David Coucheron

Fiolin

Elegant og avslappet formidler han musikkens nyanser og stemning. Han spiller på en Stradivarius' fra 1725 utlånt fra Abders Sveaas' Almennyttige Fond.

David Coucheron

Fiolin

Kunstnerisk leder David Coucheron er konsertmester i Atlanta Symphony Orchestra, en stilling han vant i konkurranse med over 200 fiolinister. Han ble dermed USAs yngste konsertmester.

David Coucheron er født i Oslo, og begynte å spille fiolin tre år gammel. Han avla Bachelor of Music eksamen ved The Curtis Institute of Music i Philadelphia; Master of Music ved The Juilliard School of Music in New York og en Master of Performance fra Guildhall School of Music i London. Han har studert med professorer som Igor Ozim, Aaron Rosand, Lewis Kaplan og David Takeno.

David har vært solist med ledende orkestre i inn- og utland, men er også en ivrig kammermusiker og har hatt stor suksess med blant annet pianisten og søsteren Julie. Sammen har de også vunnet flere priser og konserterer i Norge, Europa, Asia og USA.

David var med som solist med Atlanta Symphony Orchestra i Cd-en som fikk en Grammy i 2015.

Stradivarius fra 1725 - utlånt av Anders Sveaas Allmennyttige Fond.

Arve Tellefsen

Fiolin

Fiolinisten har en feilfri teknikk, streng presisjon og briljant tone.

Le Soir, Bruxelles

Arve Tellefsen

Fiolin

Arve Tellefsen er Norges mest kjente fiolinist og den som har betydd mest for den klassiske musikken i moderne tid i landet vårt.

Han er født og oppvokst i Trondheim og begynte å spille fiolin som seksåring. Han hadde en sensasjonell debut i Universitetets Aula i Oslo i 1959 og har siden vært Norges ledende fiolinist og klassiske musikkformidler, professor ved Norges Musikkhøyskole - mottager av de gjeveste priser som Harriet Cohen Internasjonal Music Award og Spellemannsprisen etc. Han har tallrike plateinnspillinger og har blant annet (som David) vunnet Princess Astrid Musical Award. Han har spilt med storheter som Mariss Jansons, Herbert Blomstedt, Zubin Mehta og de fleste kjente orkestrene i  alle verdensdeler.

Arve Tellefsen har vært inspirator for flere generasjoner norske fiolinister og er den eneste nålevende fiolinist med statue av seg selv i hjembyen. I 1989 startet han Oslo Kammermusikkfestival og har siden vært dets markante frontfigur.

Julie Coucheron

Piano

Hun har et nydelig legato- og rubatospill med stor sans for melodiske linjer og utsøkt klang.

Julie Coucheron

Piano

Julie Coucheron har etablert seg som en av Norges ledende unge pianister med en internasjonal karriere. Hun har vunnet priser i Norge,USA, Tyskland og England og har turnert og spilt i noen av verdens mest prestisjetunge saler som Carnegie Hall, Wigmore Hall og the Kennedy Center.

Julie er født i Oslo og startet å spille piano da hun var fire år gammel. Hun fikk både sin Bachelor of Music og Master of Music diplom på the Royal Academy of Music i London.
Julie Coucheron har opptrådt på festivaler som Oslo Kammermusikkfestival, La Jolla Music Fest og Amelia Island kammermusikk festival og er programdirektør for Kon Tiki Classical Music Fest i Oslo,Norge.

Julie har gitt ut to CD’er sammen med sin bror David på fiolin som har solgt over 10.000 kopier tilsammen.

Julie Coucheron er medlem av the Georgian Chamber Players og er også assistant professor på Kennesaw State University i Atlanta, USA.

Elisabeth Pridgen

Piano

Professor Elizabeth Pridgen utmerker seg med et fantastisk variert repertoar fremført med stor varme og glød.

Elisabeth Pridgen

Piano

Elisabeth Pridgen leder klaverseksjonen ved McDuffie senter for Music der hun innehar “G. Leslie Fabian Piano Chair” på Townsend School of Music ved Mercer University, Georgia, USA. Hun fikk sin Master of Music grad ved Juilliard School of Music New York der hun studerte med Joseph Kalichstein og tok sin Bachelorgrad i Peabody Musikkonservatorium der hun var elev av Ann Schein.

Pianisten Elizabeth Pridgen har utmerket seg som solist og kammermusiker og har spilt i Carnegie Hall's Zankel Hall, Merkin Hall, Tilles Center på Long Island, Spivey Hall i Atlanta og "Stigende stjerner serien" i Ravinia Festival. Hun har opptrådt i Alice Tully Hall, Carnegie Hall Weill Recital Hall og Kosciuszko Hall og har konsertert i London, Amsterdam, Rotterdam, Washington DC, Miami, San Francisco og Karibien samt store deler av sørøstre USA

Nylig utnevnt som kunstnerisk leder for Atlanta Chamber Players. Elisabeth opptrer jevnlig på internasjonale festivaler som Chambermusicfestival Roma i Roma, Music Festival i Steamboat Springs, Colorado, Amelia Island-Kammermusikkfestival i Florida, Aspen Music Festival, Highlands-Kasser Kammermusikkfestival, Water Island Music Festival og Madison Kammermusikkfestival. Hun er en erfaren og ettersøkt kammermusikk- utøver og har samarbeidet med musikere som Elmar Oliveira, Robert McDuffie, Yo-Yo Ma, Lynn Harrell, Hilary Hahn, Sarah Chang, Anne Akiko Meyers, Jennifer Koh, Nadja Salerno-Sonnenberg, Diaz streng trioen, Cuarteto Latinoamericano og Den Amerikanske Strykekvartett. Hun spiller regelmessig med fiolinisten Amy Schwartz Moretti og cellist Julie Albers som medlem av Cortona Trio og The Georgian Chamber Players. Ellers er hun bestevenninne med Julie Coucheron.

Fora Baltacigil

Bassist

Fora Baltacigil har vært ansatt både I Berlin Philharmonic og New York Philharmonic  som 1. Bassist og er noe så sjelden som solist på dette instrumentet.

Fora Baltacigil

Bassist

Fora Baltacigil planlegger sine optredner nøye, så vi er glade og stolte over at han har akseptert vår invitasjon.

Fora Baltacigil, 35 år gammel født i Istanbul, første bassist i Munchen Philharmonic. Sammen med sin bror Efe, fremførte de Bottesinis Gran Duo med Berliner Philharmoniker dirigert av Sir Simon Rattle. Fora har også vært første bassist i New York Philharmonic og spilt med blant annet cellisten Yo Yo Mas Silk Road Ensemble. Han har ledet flere “masterclasses” både på Juilliard og The Curtis Institute of Music”.

Tallrike første priser verden over hindrer han ikke i å være spesielt interessert i seiling og kokekunst.

Julianne Lee

Fiolin og bratsj
Photo: John Soares

Hun har spilt i The Marlboro Music Festival samt foretatt flere internasjonale turneer.

Julianne Lee

Fiolin og bratsj

Julianne Lee er en høyt respektert fiolinist og bratsjist både som kammermusiker, solist og orkestermusiker.

Hun er fast ansatt i et av verdens ledende orkestre, The Boston Symphony orchestra som assisterende konsertmester 2. fiolin, en stilling hun fikk som nyutdannet ved The Curtis Institute of Music i 2006 der hun har en bachelorgrad i både fiolin og bratsj. Mastergraden er fra New England Conservatory.

Hun har spilt i The Marlboro Music Festival samt foretatt flere internasjonale turneer med Australian Chamber Orchestra som gjest. Spesielt kan fremheves hennes medvirkning i konsertene i Verona.

Av andre festivaler kan nevnes Santa Fe Kammermusikkfestival, kammermusikkfestivalen i Banff og Marlboro musikkfestival.

Julianne fikk førstepris på konservatoriet Superieur de Paris. Hun er også et skattet medlem av ensemblet Mistral ved fakultetene i New England Conservatory School og Berklee College of Music.

Nevnes bør også at Julianne ikke bare er en fremragende musiker, hun er også en enestående bagavet matkunstner.

Efe Baltacigil

Cello

Sterkt individualisert soloartist, nydelig lyd, sterk personlighet og ekspressiv dybde.

Efe Baltacigil

Cello

Født i Istanbul, Tyrkia og begynte å spille fiolin 5 år gammel men byttet til cello da han var 7 fordi lyden av celloen var penere, syntes han. Han fullførte bacheloreksamen i Istanbul i 1998 og Artist Diploma ved the Curtis Institute i Philadelphia i 2002. Han vant Young Consert Artist i 2005 og fikk også Washington Performing Arts  Society Prize.

Han er gjest som solist hos flere av verdens mest kjente orkestre, sist med Berlin Philharmonic. Han er med i Lincoln Center Chamber Music Society og er for tiden 1. cellist i Seattle Symphony Orchestra. For øvrig er han en hyppig gjest som solist først og fremst over hele USA og en av Davids beste venner fra studietiden, der han og David knivet om hvem som var best i Wollypong, som er en idrettsgren oppfunnet av de to vennene fra Curtis.

Kim Wigaard Johansen

Sanger

Kim Wigaard Johansen er et kjent og verdsatt navn i den norske musikkindustrien som en dyktig sanger og musiker.

Kim Wigaard Johansen

Sanger

Kim Wigaard Johansen er en velrenomert og populær norsk baryton med utdanning fra Norges Musikkhøgskole og Manhattan School of Music I New York - der han også arbeidet freelance i flere år. Han er også en kjent og skattet gjest i diverse musicals og festivaler. Nevnes må også hans levende engasjement i kirkemusikk sjangeren.

Han har deltatt i flere norske tv-produksjoner.
Han har en varm og appellerende baryton som kler vår festival godt og vi ser frem mot ikke bare tyske lieder men også utdrag fra musicals.
Velkommen, Kim.

logo-Nesodden-kommune
Oslo Kummune Byvåpen
sponsor-kontiki-museet
sponsor-dnb
sponsor-asaf
Steinway
Vinteren, 2. sats Adagio fra De fire årstider