David Coucheron

Fiolin

Elegant og avslappet formidler han musikkens nyanser og stemning. Han spiller på en Stradivarius' fra 1725 utlånt fra Abders Sveaas' Almennyttige Fond.

David Coucheron

Fiolin

Kunstnerisk leder David Coucheron er konsertmester i Atlanta Symphony Orchestra, en stilling han vant i konkurranse med over 200 fiolinister. Han ble dermed USAs yngste konsertmester.

David Coucheron er født i Oslo, og begynte å spille fiolin tre år gammel. Han avla Bachelor of Music eksamen ved The Curtis Institute of Music i Philadelphia; Master of Music ved The Juilliard School of Music in New York og en Master of Performance fra Guildhall School of Music i London. Han har studert med professorer som Igor Ozim, Aaron Rosand, Lewis Kaplan og David Takeno.

David har vært solist med ledende orkestre i inn- og utland, men er også en ivrig kammermusiker og har hatt stor suksess med blant annet pianisten og søsteren Julie. Sammen har de også vunnet flere priser og konserterer i Norge, Europa, Asia og USA.

David var med som solist med Atlanta Symphony Orchestra i Cd-en som fikk en Grammy i 2015.

Stradivarius fra 1725 - utlånt av Anders Sveaas Allmennyttige Fond.

Arve Tellefsen

Fiolin

Fiolinisten har en feilfri teknikk, streng presisjon og briljant tone.

Le Soir, Bruxelles

Arve Tellefsen

Fiolin

Arve Tellefsen er Norges mest kjente fiolinist og den som har betydd mest for den klassiske musikken i moderne tid i landet vårt.

Han er født og oppvokst i Trondheim og begynte å spille fiolin som seksåring. Han hadde en sensasjonell debut i Universitetets Aula i Oslo i 1959 og har siden vært Norges ledende fiolinist og klassiske musikkformidler, professor ved Norges Musikkhøyskole - mottager av de gjeveste priser som Harriet Cohen Internasjonal Music Award og Spellemannsprisen etc. Han har tallrike plateinnspillinger og har blant annet (som David) vunnet Princess Astrid Musical Award. Han har spilt med storheter som Mariss Jansons, Herbert Blomstedt, Zubin Mehta og de fleste kjente orkestrene i  alle verdensdeler.

Arve Tellefsen har vært inspirator for flere generasjoner norske fiolinister og er den eneste nålevende fiolinist med statue av seg selv i hjembyen. I 1989 startet han Oslo Kammermusikkfestival og har siden vært dets markante frontfigur.

Julie Coucheron

Piano

Hun har et nydelig legato- og rubatospill med stor sans for melodiske linjer og utsøkt klang.

Julie Coucheron

Piano

Julie Coucheron har etablert seg som en av Norges ledende unge pianister med en internasjonal karriere. Hun har vunnet priser i Norge,USA, Tyskland og England og har turnert og spilt i noen av verdens mest prestisjetunge saler som Carnegie Hall, Wigmore Hall og the Kennedy Center.

Julie er født i Oslo og startet å spille piano da hun var fire år gammel. Hun fikk både sin Bachelor of Music og Master of Music diplom på the Royal Academy of Music i London.
Julie Coucheron har opptrådt på festivaler som Oslo Kammermusikkfestival, La Jolla Music Fest og Amelia Island kammermusikk festival og er programdirektør for Kon- Tiki kammermusikkfestival.

Julie har gitt ut to CD’er sammen med sin bror David på fiolin som har solgt over 10.000 kopier tilsammen.

Julie Coucheron er medlem av the Georgian Chamber Players og er også assistant professor på Kennesaw State University i Atlanta, USA.

Elisabeth Pridgen

Piano

Professor Elizabeth Pridgen utmerker seg med et fantastisk variert repertoar fremført med stor varme og glød.

Elisabeth Pridgen

Piano

Elisabeth Pridgen leder klaverseksjonen ved McDuffie senter for Music der hun innehar “G. Leslie Fabian Piano Chair” på Townsend School of Music ved Mercer University, Georgia, USA. Hun fikk sin Master of Music grad ved Juilliard School of Music New York der hun studerte med Joseph Kalichstein og tok sin Bachelorgrad i Peabody Musikkonservatorium der hun var elev av Ann Schein.

Pianisten Elizabeth Pridgen har utmerket seg som solist og kammermusiker og har spilt i Carnegie Hall's Zankel Hall, Merkin Hall, Tilles Center på Long Island, Spivey Hall i Atlanta og "Stigende stjerner serien" i Ravinia Festival. Hun har opptrådt i Alice Tully Hall, Carnegie Hall Weill Recital Hall og Kosciuszko Hall og har konsertert i London, Amsterdam, Rotterdam, Washington DC, Miami, San Francisco og Karibien samt store deler av sørøstre USA

Nylig utnevnt som kunstnerisk leder for Atlanta Chamber Players. Elisabeth opptrer jevnlig på internasjonale festivaler som Chambermusicfestival Roma i Roma, Music Festival i Steamboat Springs, Colorado, Amelia Island-Kammermusikkfestival i Florida, Aspen Music Festival, Highlands-Kasser Kammermusikkfestival, Water Island Music Festival og Madison Kammermusikkfestival. Hun er en erfaren og ettersøkt kammermusikk- utøver og har samarbeidet med musikere som Elmar Oliveira, Robert McDuffie, Yo-Yo Ma, Lynn Harrell, Hilary Hahn, Sarah Chang, Anne Akiko Meyers, Jennifer Koh, Nadja Salerno-Sonnenberg, Diaz streng trioen, Cuarteto Latinoamericano og Den Amerikanske Strykekvartett. Hun spiller regelmessig med fiolinisten Amy Schwartz Moretti og cellist Julie Albers som medlem av Cortona Trio og The Georgian Chamber Players. Ellers er hun bestevenninne med Julie Coucheron.

Julianne Lee

Fiolin og bratsj
Photo: John Soares

Hun har spilt i The Marlboro Music Festival samt foretatt flere internasjonale turneer.

Julianne Lee

Fiolin og bratsj

Julianne Lee er en høyt respektert fiolinist og bratsjist både som kammermusiker, solist og orkestermusiker.

Hun er fast ansatt i et av verdens ledende orkestre, The Boston Symphony orchestra som assisterende konsertmester 2. fiolin, en stilling hun fikk som nyutdannet ved The Curtis Institute of Music i 2006 der hun har en bachelorgrad i både fiolin og bratsj. Mastergraden er fra New England Conservatory.

Hun har spilt i The Marlboro Music Festival samt foretatt flere internasjonale turneer med Australian Chamber Orchestra som gjest. Spesielt kan fremheves hennes medvirkning i konsertene i Verona.

Av andre festivaler kan nevnes Santa Fe Kammermusikkfestival, kammermusikkfestivalen i Banff og Marlboro musikkfestival.

Julianne fikk førstepris på konservatoriet Superieur de Paris. Hun er også et skattet medlem av ensemblet Mistral ved fakultetene i New England Conservatory School og Berklee College of Music.

Nevnes bør også at Julianne ikke bare er en fremragende musiker, hun er også en enestående bagavet matkunstner.

Kim Wigaard Johansen

Sanger

Kim Wigaard er et kjent og verdsatt navn i den norske musikkindustrien som en dyktig sanger og musiker.

Kim Wigaard

Sanger

Kim Wigaard er en velrenomert og populær norsk baryton med utdanning fra Norges Musikkhøgskole og Manhattan School of Music I New York - der han også arbeidet freelance i flere år. Han er også en kjent og skattet gjest i diverse musicals og festivaler. Nevnes må også hans levende engasjement i kirkemusikk sjangeren.

Han har deltatt i flere norske tv-produksjoner.
Han har en varm og appellerende baryton som kler vår festival godt og vi ser frem mot ikke bare tyske lieder men også utdrag fra musicals.
Velkommen, Kim.

Philippe B. Skow

Fiolin

Nylig har han gitt ut en CD sammen med Julie Coucheron  - der de utelukkende spiller skandinavisk musikk. Vi gleder oss til å få høre utdrag fra denne CD'n på vår festival.

Philippe B. Skow

Fiolin

Philippe B. Skow har spilt fiolin fra 2-års alderen. Fem år gammel var han solist i Tivoli Konsert Hall i København. I dag finner vi ham på de mest kjente arenaer i verden, sist spilte han for den franske president Emmanuel Macron. Han er ofte gjest med sitt instrument hos kongefamilien på de danske slott.  Hans spill er blitt betegnet som særlig imponerende både for dets virtuose og romantiske kvaliteter.

I 2019 ble han nominert til Berlingske Talent 100  - han spilte der  på den legendariske Kreutzer Stradivarius taksert til  15mill dollar. Han debuterte 14 år gammel med Københavns Philharmoniske orkester og han kan  også vise til et stort  kammermusikkrepertoir. Han har vunnet flere førstepriser – blant annet «The Danish  violin competition for violinists under 30» –  bare 16 år gammel. Philippe er også Master of Laws og har en Post Graduate Degree i musikk fra Oberlin, USA der han hadde den kjente fiolinprofessor Milan Vitek som lærer.

Ernst Simon Glaser

Solocellist

Ernst Simon Glaser (f. 1975) er i dag solocellist ved Göteborgs Symfoniker - Sveriges Nasjonalorkester.

Ernst Simon Glaser

Solocellist

Etter studier hos Ralph Kirshbaum flyttet Glaser til Norge for å ta stillingen som Alternerende Solocellist i Trondheim Symfoniorkester 22 år gammel. Glaser har også vært solocellist i Den Norske Opera og Ballet i 10 år.

Etter å ha blitt kåret til ”Årets Unge Solist 2002” av Rikskonsertene spilte Glaser inn sin debutinnspilling med verker av Schumann og Schubert på SIMAX, han har også spilt inn cellokonserter med blåsere inkluderer verker av Ibert, Gulda, Jon Øivind Ness og Olav Anton Thommessen.

Glaser mottok Debutantprisen i 2004. Han har samarbeidet med musikere som Shlomo Mintz, David Afkham, Leif Ove Andsnes, Håvard Gimse, Omer Wellber, Rolf Gupta og Hagai Shaham. Som kammermusiker og solist har han spilt med de fleste norske orkestre og i har turnert i flere nordiske og europeiske land i tillegg til Canada, Israel og Kina.

Ernst Simon Glaser spiller på en cello bygget av Francesco Rugieri, Cremona ca. 1680, generøst stilt til rådighet av Dextra Musica AS.

Thomas Carroll

Cellist

Thomas er nå Professor ved The Royal College of Music i London og ved The Yehudi Menuhin School.

Thomas Carroll

Cellist

Thomas er født i Swansea og studerte med Melissa Phelps på The Yehudi Menuhin School og med Heinrich Schiff i Østerrike. Han er en eksepsjonelt begavet musiker og han er en av bare to artister som har lyktes i å prøvespille både for Young Concert Artist Trust i London og Young Concert Artists, Inc. i New York.
Han er etterspurt som solist og kammermusiker med London Symphony Orchestra, Philharmonia Orchestra, BBC National Orchestra of Wales, Sinfonia ViVA, Wien Chamber Orchestra og Bayerischer Rundfunk Orchestra. Som kammermusiker har han arbeidet med Belcea-kvartetten, Chilingirian Quartet, Michael Collins, Gidon Kremer, Steven Isserlis, Mischa Maisky, Julian Rachlin og Janine Jansen, blant mange andre.

Under sine studier i Salzburg med professor Schiff, gjennomførte Thomas også dirigentstudier ved The Salzburg Mozarteum med Jorge Rotter og i London med Sian Edwards på the Guildhall. Han har deltatt i masterclasses med Janos Furst og jobbet med ulike ensembler og orkestre i Østerrike og Storbritannia. I løpet av de siste fem årene har han jobbet tett med Nicholas Kok (Hovedleder for ViVa sinfonia fra 1996-2006) som har blitt mentor og med hvem Thomas har bygget en nær tilknytning som cellosolist.

Thomas Carroll debuterte som dirigent mef Spectrum Ensemble i Berlin med filharmonien i 2006 - der han dirigerte musikk av Toch.

 

Glenn Lewis Gordon

Kontrabass

Glenn Lewis Gordon

Kontrabass

Glenn Lewis Gordon er assisterende første kontrabassist I Oslo Filharmoniske orkester. Han begynte å spille bass bare ni år gammel! “Jeg ville til å begynne med spille fiolin, men da jeg fikk sjansen til å spille kontrabass, falt jeg pladask for den spesielle lyden av dette  instrumentet og har aldri tvilt på valget av instrument”.

Glenn er født og oppvokst på Long Island, New York. Til å begynne med gikk han på Juilliard School of Music, Precollage division før han forsatte på The Curtis Institute of Music iF Philadelphia. Rett etter eksamen flyttet han til Spania der han virket som Co Principal Double bassmusician i det nylig etablerte La Coruna Symfoniorkesteret. Glenn flyttet til Norge i 1994 og efter en kortere gjesteopptreden som assistant principal i Stavanger Symfoniorkester ble han ansatt som assistant principal I Oslo Filharmoniske Orkester, en stilling han har hatt siden 2010. Glenn har hatt gleden av å kunne spille med noen av verdens aller mest betydningsfulle dirigenter og solister. Han har også vært en meget ivrig og velrennomert kammermusikk-entusiast og har spilt mye med Duo Octava. Vi ønsker ham hjertelig velkommen til vår festival!

logo-Nesodden-kommune
Oslo Kummune Byvåpen
sponsor-kontiki-museet
sponsor-dnb
sponsor-asaf
Steinway
Vinteren, 2. sats Adagio fra De fire årstider